Facebook

FORGOT YOUR DETAILS?

cm

Ideea CarpathianMan® s-a nascut in 2004 si reprezinta un proiect multisport romanesc, care promoveaza sportul outdoor de anduranta. Seria cuprinde alergare montana, schi alpinism, mountain bike si se desfasoara in stransa legatura cu natura.
Pe langa organizarea seriei de competitii, CarpathianMan® sustine protejarea mediului si refacerea celui distrus, prezervarea stilului de viata traditional, a activitatiilor si a mestesugurilor aflate in stransa legatura cu muntele.
Punerea ideii in practica a inceput in 2006 cu o prima editie a Maratonului Piatra Craiului – alergare montana, urmat din 2007 de Postavaru Night – schi alpinism si in 2008 de Sinaia Winter Race – schi alpinism.
Seria cuprinde in acest moment cinci evenimente:
• Postavaru Night – cursa de noapte de schi alpinism şi alergare montană. Se desfasoara anual la inceput de martie.
• Bike 4Mountains – cursa de mountain bike in patru etape, echipe. O data la doi ani, la inceput de iunie
• ULTRA Trail Fagaras – cursa de alergare montană in trei etape, echipe. O data la doi ani la inceput de septembrie.
• Maraton Piatra Craiului Salomon – primul si cel mai cunoscut maraton de alergare montană din Carpati. Se desfasoara anual la inceputul lunii octombrie.
•Sinaia Winter Race – cursa de schi alpinism, individuala (o prima editie a avut loc in 2008, se va relua in februarie 2015)
„Postavaru – muntele de suflet al brasovenilor”, „Tarile Branului si Muscelului cu zidurile lor naturale: Crai, Bucegi, Leaota si Iezer”; „maretul Fagaras” si „salbatica Piatra Craiului” , paduri umbroase si creste abisale, drumuri asfaltate si poteci pline de noroi vor mixa adrenalina si lipsa de experienta, curiozitatea si determinarea celor care iau parte.
Asezari incarcate de istorie precum Brasov, Campulung, Stoenesti, Moeciu, Avrig, Sambata de Sus, Zarnesti, Sinaia reprezinta puncte de plecare sau de sosire in incercarile prilejuite de CarpathianMan®.
CarpathianMan® este mai mult decat o intrecere intre oameni, este lupta cu rutina de zi cu zi, este oportunitatea pentru noi toti de a ne intrece cu noi insine, de a fi mai buni, de a ne reapropia de natura si de a respecta pe celalalt, este sansa de a ne incerca limitele, iar pentru cei cu adevarat pasionati de a le redefini.
Te invit sa imbratisezi Spiritul CarpathianMan cu noi

Postavaru Night
Competitie nocturna, individuala de schi alpinism si alergare
O urcare la lumina lanternelor, pe Drumul Rosu, din Poiana Brasov pana pe vf. Postavaru. Traseu: 4,5 km lungime, +700 m diferenţa de nivel
Bike 3Mountains
Competiţie de mountain bike in echipa si individuala.
Competitia care a adus in Romania formatul epic (in etape) al curselor de mountain bike.
4 etape, 4 trasee diferite, 4 munti: Piatra Craiului, Bucegi, Leaota si Iezer Papusa
Cursa se desfasoara in fascinanta Tara a Branului, la granita dintre doua provincii istorice romanesti, Transilvania si Valahia.
Stoenesti, Moieciu, Cheile Gradistei, Fundata, pasul Rucar-Bran, Sirnea, Ciocanu, Dambovicioara, Magura, Prapastiile Zarnestiului sunt cateva din locurile unice, pe care le vor strabate participantii.
ULTRA Trail Fagaras
O cursa epica de alergare Montana. 3 etape in echipa de doi, intr-una din cele mai dramatice si salbatice zone montane din Carpati
Prolog la Avrig urmat de doua etape de munte.
Cursa care va avea loc la cea mai mare altitudine din Romania, mai mult de 50% din traseu se afla la peste 2000m altitudine, atingand cele mai inalte varfuri, piramida Moldoveanu – Vistea si vf. Negoiu-2535m
Maraton Piatra Craiului Salomon
Inceputul alergarii montane in Romania, primul maraton de alergare montana.
Cursa care face turul celui mai spectaculos munte din Carpati: Piatra Craiului (Zarnesti-Magura-Pestera-La Table-Funduri-Cerdacul Stanciului-Marele Grohotis-Refugiul Spirlea-Plaiul Foii-Refugiul Diana, Coltul Chiliei, Zarnesti), 41km, +2250 m/ -2250 m
Cursa pentru copii MPC Junior aduce la start sute de viitori iubitori ai sportului si ai naturii
Finala seriei CarpathianMan

Parteneriatul cu Gravity Sports Wear a debutat in 2013 cu sustinerea editie a doua a Ultra Trail Fagaras. Fundamentul relatiei este pasiunea comuna pentru munte, activitatiile outdoor si dorinta permanenta de a dezvolta miscarea intr-un mod care sa creasca gradul de constientizare si respect pentru locurile, oamenii si valorile din Carpati.

 

Sponser-Logo topoloveni

 

10363105_851515484872365_5475444314182167769_n

Cea mai complexă sală de sport din oraș, care se încadrează în standardele internaționale de calitate.

TOP